Marconi Museum en het Centrum voor Onderzoek (te bouwen)

Voormalig radio station
Colt-56.121-Pisa

Elk jaar, op initiatief van amateur Pisa, het voormalige radiostation maakt deel uit van het grote circuit die oplicht over de hele wereld voor "Marconi Day" en raakt op alle plaatsen waar de grote wetenschapper heeft gemaakt transmissie faciliteiten.

De grote wetenschapper dochter Elettra Marconi, woonden het evenement georganiseerd voor de presentatie van de voorgestelde herstructurering van de oude Marconi station in Coltano, dankzij de oprichting van een fijne museum en een citadel van telecommunicatie onderzoek in het domein.

Het station werd gebouwd in 1909 met de oprichting van 16 ijzeren torens 75 meter hoog. Vandaar de grote natuurkundige Guglielmo Marconi doorgegeven de eerste telegrafische bericht naar Eritrea. Het nieuws schokte de wereld en Marconi, 24 november 1911 Coltano altijd, hij voor het eerst in New York sprak met het bericht "De beste wensen vanuit Italië naar Amerika met de draadloze telegraaf."

Helaas werden de gigantische torens opgeblazen door de nazi’s en het grote gebouw werd omgebouwd tot ruïnes. Naast dit project is de herstructurering van de Rai centrum ligt op een paar meter van de beroemde Marconi gebouw. Het doel van het project is om het radiosignaal van de Colt te draaien en er een centrum van studie in toegepast onderzoek in de telecommunicatie te maken.

De sponsor kan de Marconi Communications al actief in Pisa en de Scuola S. Anna en CNR.