santa Luce - Lago

Heilige Licht

Gedocumenteerd sinds de negende eeuw, Heilige Licht nu nog maar behoudt een aantal sporen van de vesting en de middeleeuwse stedelijke structuur, evenals een Romaanse kerk in het nabijgelegen dorp Santa Luce Parish bijna verwoest door de aardbeving die het gebied trof in 1846 van de Pisan Hills.

Zij zijn echter, de natuur en het milieu aan de gemeente te karakteriseren. Het Heilige Licht worden doorkruist door paden en wandelpaden en fietsen. De oase Lipu van het stuwmeer van Santa Luce heeft een bezoekerscentrum en het onderwijs laboratorium, voorzien van natuurpaden en locaties voor vogelliefhebbers.

De lokale economie is vooral gebaseerd op landbouw: olijfolie, wijn, honing en granen zijn de belangrijkste producten van plaatselijke boerderijen. In een ander teken van oude ambachten kunt u een gedeelte van ‘eco-museum van albast, die ook de steden van Volterra en Castellina Marittima.

Een Pomaia centrum bevindt zich een van de belangrijkste boeddhistische cultuur van Europa: het ‘Istituto Lama Tsongkhapa. Opgericht in 1977, is gehuisvest in een gebouw met meditatie zalen, eetkamers, bibliotheek en kamers. Rondom het hoofdgebouw is er de villa van het blad, en een aantal bewoners die houten huisjes voor meditatie retraites. Gezien de aanwezigheid van twee ingezeten lama’s, het instituut is de thuisbasis van docenten en mediators, evenals beroemde artiesten en acteurs van het boeddhistische geloof.