Valdera e Colline Pisane

Valdera en Pisan Hills

Het typische Toscaanse landschap van dit land wordt gekenmerkt door glooiende heuvels afgewisseld met kleine rivieren die de rivier mee was, maar het is ook het resultaat van intense agrarische activiteit aanwezig sinds de oudheid. Hier natuur en de menselijke handen zijn samen gekomen voor het behoud van een uniek landschap.

Het gebied heeft veel van zijn landelijke oorsprong: de campagne is met zorg gewerkt met de fruitbomen die heerste in de vlakten, de heuvels van olijfgaarden en rijen wijnstokken arabesk, tal van boerderijen produceren van wijn, olijfolie, fruit, maar ook maïs en zonnebloem.

De typische Toscaanse boerderijen, met hun grijs en oker, vaak gepaard met de karakteristieke dubbele rij cipressen, liggen op de ruggen van de heuvels afgewisseld met gecultiveerde en vakkundig naturalistische habitats rijk aan flora en fauna, en de bossen van pijnbomen, dat met de veranderende seizoenen karakteriseren het landschap met opvallende effecten.

Een gevarieerd en zeer landelijke omgeving waar natuurliefhebbers kunnen ontdekken leuk wandelpaden, paardrijden of fietsen op de prachtige wegen die wind door de boerderijen en door dorpen te midden van kersenbomen, wijnranken en olijfbomen en dorpen rijk aan geschiedenis, de ontdekking van oude kerken, waarvan het grondgebied rijk of kunstwerken, oude en moderne.

Voeg daarbij het plezier van een verblijf in de vele boerderijen, dat de traditionele Toscaanse keuken met wijn en olie van hoge kwaliteit en waar op bepaalde tijden van het jaar te vullen, worden aangeboden aan de toeristische bezoeken en proeverijen van streekproducten en wijn bij de kelders en de mogelijkheid om historische gebeurtenissen gekenmerkt door het ritme van de seizoenen getuige.